Friday, August 20, 2010

yes sir i am TAN..!!

T.A.N,,,atau bahase saintifiknyer sweet black (padahal di translate terus dari bm,hitam manis)...okay,,pe yang aku tulis nih bukan nak sentuh sensitiviti orang lain,,melainkan menyentuh sensitiviti hati aku yang kecil lagi lembut lemak berkrim nih..okay macam nih ceritenyer; tersebutlah kisah, seorang bayi yang dilahirkan di hosp segamat,yang diberi nama ain najlaa.. okay,ibu aku kabo ker aku mase aku lahir aku bukanlah jenis yang berkulit gelap,kulit aku kulit orang melayu yakni sawo matang(kot),but then,lepas aku main panas dalam lingkungan umo aku 5-14 tahun,kulit aku rapidly bertukar(dengan nada kamen rider bertransformasi)..!!!jadik lah hitam manis mangustang,,OMG..!!kalauulahhh...

ini bukan tan,tapi pigmen terlebih..gambar hiasan..



okay,dalam proses pembelajaran aku start dari derajah satu sampai derajah 6,aku memang dah lali dengan ejekan,kutukan,hinaan,tohmahan(adakah??),dan bermacam jenis an lagi dari rakan2 sederajah mahupun tidak.. waktu tu aku pun bodoh2 alang(bukan2),budul2 slenga tak kesah sangat ngan segala itu,lalu aku pun hidup dengan gembira sambil bermain mak2,kahwin dan masak2 (selalunya lepas abih periksa akher tahun time cikgu dah malas masuk kelas) di alam persekolahan rendahan akuh...alaaa,,lagipun apekedehal la nak kesah,,budak2,,,biasalah,,xmatang,,,and mostly yang ejek akuh adalah dari kalangan boyz(dammit,,i hate them)..

okay,dan pabila aku melangkah ke alam keremajaan yakni masuk peringkat forms,aku dah semakin kesah dengan kata2 kejian oleh manusia tak berperasaan atau tak gheti jage perasaan..biasalah time neh perubahan hormon amatlah kerap terjadi,,mase nih aku selalu berperang ngan diri sendiri(bukanlah guna senjata bahaya ataupun cubaan suicide)..aku selalu salahkan diri sendiri,ataupun tak puas hati dengan diri sendiri,,sementelah (ayat bm  power tiba2) girl friends(yakni kawan perempuan) aku mula start berpacaran,aku sorang je yang menyingle,,dan sume ini adalah sebab satu faktor ni,,ye satu faktor yang mana kalu boyz nak cari date dye,memang akan lihat pada ciri ini,,,yakni WARNA KULIT..!!ohhh,,masa tuh tuhan sajalah yang tau betapa aku merendahkan diri (walhal aku pada waktu itu berukuran 158 yakni tidaklah terlalu rendah) aku kerana tidak segebu seputih secerah model yang terpampang muka nyer di produk kecantikan seperti safi rania gold mahupun pania(produk tak popular) ataupun sekurang2nya seperti classmates aku..dan untuk menyedapkan hatiku ini,aku mula melancarkan satu visi;i will only date once im 21yrs old..dan akhirnya aku berjaya menamatkan persekolahan aku dengan tidak berdate dan menyelamatkan visi aku,,dan aku percaya salah satu faktor yang membolehkan aku menyelamatkan visi aku adelah warna kulit....again,,WARNA KULIT..

present:sekarang aku sememangnya tak kisah dengan cakap2 orang,,dan kekadang aku siap boleh berlulecon (ayat bm power lagi tiba2) dengan tohmahan orang tuh..sungguh,,pengalaman mematangkan diri,,bukan2,,mengkebalkan diri..hehe..sekarang,,aku memang dah terbiasa dengan ketidakhadiran lelaki (melainkan family members) dalam hidup aku,,sebab lelaki luar memang tak pernah dan tak sudi hadir dalam hidup aku...dan ooo emm gee,,aku sesungguhnye bersyukur dengan warna kulit aku yang gelap,,sebab aku tak payah nak berkapel,,dan kalu aku tak berkapel,akuh tak kan start terjebak dengan maksiat kapel,,tak kesah lah yang ringan2 maupon berat..alhamdullillah,,syukur,,ada hikmah disebalik sume nih..dan skang aku hanya menunggu jodoh aku(ecececeh)...

konklusinya (perkataan biasa aku guna utk part penutup karangan zaman skola dulu),biarlah nak hitam ke legam ke,maupon bentuk badan tak menarik,yang penting bangga dengan diri sendiri,jangan pernah kutuk diri sendiri atas sebab ciri2 fizikal yang kureng2 ala kadar gituh,dahlah orang lain kutok  kite,takkan kite pon nak kutuk diri sendiri,sayangi diri anda,sayang diri sendiri xbermaksud dengan memanjekan diri di spa what so eva,tapi cukup la dengan menghargai diri sendiri....janji kita sempurna sifat,,bersyukurlah....dan kepada rodong2 kuh yang maseh nak pandang hina pada manusia2 yang dianggap kureng bebagai,igt neh; DON'T JUDGE A POPIA,BY ITS CRISPY LOOK..

wah membebel suda..macam mat,,eh2 mak nenet jek...hehehe...and yes,,im proud to says that IM SINGLE TILL NOW...xpernah berpacaran dong ah..!!

2 comments:

  1. sengal doe ko..hakhakhak, ak pling suke ooo emm gee ko tuh. hahahaha

    ReplyDelete
  2. hak3...luahan hati kot,,,wawawawa,,,yeke...thx beb..sob sob terharuuu....

    ReplyDelete

peninggal komen: