Saturday, November 13, 2010

rumah:pros and cons

Yeahh,cuti sem (kalau yang sekolah lagi,cuti sekolah la) adalah saatsaat yang ditunggutunggu..Yelah,time tuh lah nak jumpa kawankawan lama,nak gi jalanjalan,santai ngan family,cerita katon (aik?!masuk list gak?!)..Hehehehhe.Tapi aku sem nih cuti sekejap je,,sedih..Huaa~~Bulan doblas kena masuk balek...


masa ni la nak jalan jalan.!

jakun ooooo O.o

ni yang paling penting..Makan.!!Oke,dengan family.!!

Oke,lupakan cerita hard feeling aku,kembali kepada entri.Bila dah cuti duk umah memang best an.Sape setuju angkat siku..Haaa,,ramai angkat siku tuh,nanti akak belanja cekedis durian 20sen..hehe.Tapi dalam seronotseronot duduk kat rumah,ada gak mende yang kita tak suka an,yang kita panggil cons (bukan konkon yang kita jumpa kat tepi jalanraya tuh),tapi kontra atau negative side dye..hehehhe..


semua tengah telan air liur ea tgk ni???hehe


Okey ni aku nak list apa yang pros dulu ea duk kat umah;
  1. Boleh buli adek
  2. Okey,pedulikan num 1 tadi,maksud aku luang masa ngan family,bila lagi?
  3. Tak payah turun cafe beli makanan,mak dah siap masak
  4. Jimat duet
  5. Dapat tengok tv 24h(oke,tipu)
  6. Online FB memanjang
  7. Takpayah buat assignment(takkan mak kasi assignment)
  8. Gaduh dengan adek beradek pastu menang
  9. Bole arah adek buat keje keje
  10. makan best best
Oke,ni cons dye;
  1. Gaduh ngan adek,pastu kalah
  2. Kene tolong itu ini itu ini (tapi bukan memasak)
  3. Tak aktif
  4. Tak boleh bangun lambat(buat la kalau nak kene ceramah bebas) 
  5. Kena amek adik kat sekolah (nih kalau cuti sem setat masa belum cuti sekolah)
  6. Kena jaga adek (arghhhh)
  7. Berebut channel tv
  8. Kalau yang ada anak sedara,time tuh la adek beradek hantar kat umah suruh jaga tak berbayar (nih berdasarkan pengalaman kawan)
  9. Tak boleh rehat rehat je goyang kaki
  10. Adek mintak itu ini itu ini
  11. Orang buat perbandingan (-) dulu dan sekarang (konon dah lama tak jumpa,nampak sangat perubahannya,cheh.!)
  12. makin gendut sebab makan best best
leceh uh kene rebut channel.!

Nampak macam cons lebih dari pros.Nvm,walauapapun,aku tetap suka suka suka sangat cuti sem sebab boleh duduk rumah.!!Rauuuurr.!!

No comments:

Post a Comment

peninggal komen: