Wednesday, April 6, 2011

semua itu hanya relationSHIT

Assalamualaikum w.b.t. Maaf saya memang lembat menghupdet blog. Maaf saya memang jarang post entri sekarang. Gome~~~~ Oke teruskan dengan topik. Sekarang ni WAJIB bagi setiap manusia berkapel, kalau kau tak berkapel tuh memang kau tak urban la, kau tak western la, kau tak laku la, kau geek la, dan kau PELIK. Memang, dunia sekarang dah terbalik. Tapi dalam korang sibuk nak ber relationship nih, korang yakin ke hubungan yang korang bina tuh adalah relationship, bukannya relationshit? 






Oke meh sini aku kasitau. Relationship tuh bagi aku la kan, hubungan yang lebih mendalam dan matang dan bersedia untuk melangkah kedepan. Dan bagi aku lagi relationshit tu pula bermaksud adakan sesuatu hubungan tuh untuk suka suka, untuk isi masa lapang, untuk nafsu atau untuk tidak dicop sebagai manusia pelik yang suka bersendirian dan loner. Bak kata orang, ber relationshit biar berjuta kali, sebab mende tuh bukan perkara yang serius.






Apa beza kedua dua jenis relation ni?







Relationship bukan macam relationshit. Kalau dalam ber relationshit, semua sebok nak show off pasangan masing masing, konon girl dye supermodel,konon boy dye hot stuff siap dilengkapi six packs. Betul ke dye sayang kau tanpa sebab, atau dye sayang kau sebab bibir kau mungil, pipi kau putih gebu kemerah merahan, body shape kau 36-24-36 bak Barbie doll? Lelaki akan commit relationship ngan korang bila dye tak expect kau jadi sangat perfect dimata duniawi, cukuplah kau cantik dimata dye. Sebab dyeorang nak relationship ni diteruskan sampai sama sama keropot, masa tuh semua aset kau da pudar, yang tinggal adalah kenangan untuk dibangga banggakan kepada anak cucu. Kalau relationshit, yakin ke ia akan bertahan kalau tiba tiba tuhan tarik aset kau biar belum lanjut usia?





Lelaki adalah sejenis makhluk yang penyayang (buwekkk), dan perempuan pula adalah sejenis makhluk comel yang ingin disayangi. Tetapi dalam korang asyik berkapel tuh, betul ke hubungan tuh dibina atas dasar kasih sayang, bukan dasar nafsu serakah? Lelaki sangat menjaga hak wanita bila dye hendak memulakan relationship, maksud aku hak wanita macam jaga kesucian bla bla bla. Jangan la nak dicopy paste sangat budaya barat yang barai tuh, sebab kita bukan macam dyeorang, yang bab kesucian dipandang enteng. Tapi lelaki yang commit relationshit ni tak kesah tentang kesucian awek dye, hubungan ni tak dianggap serius, dan kalaupun awek tuh da tak suci, tuh biar padan muka bakal laki dye ah! Tidak menjadi tanggungjawab dye selagi hubungan mereka tidak sah. Yang penting nafkah batin secara haram tetap masyuk.




Easy come easy go. Relationshit ni macam touch and go, u da touch, u can go. Bila da puas, cari yang lain la bro. Apa barang, asyik pakai barang sama. Nama pun relationSHIT, shit semata mata, mainan hawa nafsu. Lagipun bukan nak ber relationship, buat hubungan dengan perempuan hot tuh bukan sebab nak jadikan dye sebagai calon isteri, saja nak berkapel, nak taste aset perempuan tuh, sambil sambil tuh boleh jadi modal untuk dibanggakan. Kata lelaki relationshit: "Nak break up?Break up la.. Wat to do, kita takde jodoh, I da rasa u, dan u dah tak special pun sekarang, sikit punya rendah dari taraf pelacur, coz pelacur amek bayaran, but not u. U pun da puas dapat kasih sayang palsu I kan". Sebab tuh la kita banyak dengar kes video xxx disebar oleh bekas teman lelaki, pastu mula la malu malu badak nak hadap masyarakat. Nah, itu dye penangan relationshit. Senang kapel,senang putus,senang dapat malu.






Ber urban tuh biarlah kena caranya, jangan sampai terperangkap dengan relationshit. Aku puas perah otak cari point, so, ikut korang la samada nak ber relationshit atau ber relationship. But, please do not commit a relationshit. =)



3 comments:

  1. Jangan salah pilih dah...merana badan..

    ReplyDelete
  2. ha weh..kan takleh share kan. ko wat la button tok like pulak. okay tak idea ai nyahh?? haha

    ReplyDelete
  3. akak cute::hehehehhe..betulll...
    pateh::oke,,oke..tapi gimana gue mau buatnye?

    ReplyDelete

peninggal komen: