Thursday, July 21, 2011

personality disorder

Assalamualaikum w.b.t. Pernah tak dalam sesuatu masa, wujud konflik dalam diri korang contohnya macam, "eh,kenapa budak tuh pandang aku lain macam, huduh sangat ke aku ni" atau tengah tengah lepak ngan rerakan, tetiba korang kena kutukan ringan sedas tapi korang amek mende tu serius? 


Atau korang ada tak ciri-ciri seperti dibawah;



source:wikipedia



Kalau ada, aku ucapkan; WELCOME TO MY PARANOIA LIFE.

Monday, July 4, 2011

pemikiran bawah tapak kaki

nota kepala:entri ni khas untuk rakyat Asia terutama sekali Malaysia.


Assalamualaikum w.b.t.


Satu je aku nak cakap pasal mende ni;




What the fuuuuu!! Sampah yang dicanang oleh media.

Takpayah nak berlagak urban sambil berkata "cantik itu subjektif" kalau pemikiran masih konservatif..

Bukalah hati untuk terima bahawa perkataan seperti "hitam manis dan hitam itu menawan (sambil mendendangkan lagu hitam manis nyanyian Irni Yusnita)" itu sekadar untuk menjaga hati dan salah satu usaha keras menyedapkan mata,kerana aku dah lama menerimanya.

Terima kasih kerana menanam jiwa low self esteem dalam diri aku berabad lamanya dan berjaya menanam mentaliti huduh dalam masyarakat Malaysia, termasuklah aku. Media rulez!!!

setelah tercabar oleh mentaliti dan tuntutan manusia bajingan bahawa harus putih untuk cantik. 

p/s:kalau diletak Lee Min Hoo dan Ne-yo untuk dipilih mendendangkan lullaby peneman disaat melelapkan mata, aku konfiden korang akan pilih Lee Min Hoo. Mengaku jelah,,booooo!!!

Sunday, July 3, 2011

diskriminaracist

Assalamualaikum w.b.t.


Mengaku jelah, yang semua orang memang racist.


Setakat belajar dasar apartheid dalam buku teks sejarah tak cukup kalau kau jumpa orang kulit hitam sambil buat muka jilaka 


macam ni

Pesan aku, tak payah sembang lebat pasal ketidakadilan dalam dasar apartheid lah kalau pemikiran racist tersemat kukuh didada.Piirahhh.!!

p/s:buku teks sejarah harus digubal kerana tidak memberi impak serta perubahan positif terhadap pemikiran rakyat Malaysia.