Saturday, August 21, 2010

RAYA datang lagi!!!

TORA datang lagi,,eh2 silap..raya datang lagi!!okay,,actually raya belom datang lagi,,sebab kite ngah berpuasa lagikan..hehehehe...tapi just nak kongsi ceritera shoppingLICIOUS de raya hari nih...sebenarnye,,according to actual plan,,akuh arini,ari sabtu bersamaan 21 augustin just nak habiskan mase hanging ngan kawan akuh kat bandaraya kuantan,,tapi smalam  adek haku,angah fikri buzz akuh dalam fb chat,mintak tolong beli t raya dye...dan aku like "OH MY COACH".!!..first time adek mintak beli baju raya...teruja sangatt..!! wakawakawaka...


inilah tora datang lagi,eh eh,mat sentul pon ade,beli tora dapat mat sentul,,punye gamba daa...


Ok,so akuh pun plan nak keluar town awal..keesokan harinyer,(yakni harini),,akuh pun melangkah turun dari bas dengan semangat menggerakkan kaki kuh masuk dari satu kedai ke kedai lain,memandangkan otw untuk sampai ke mall,,kami banyak lalu kedai kedai jual pakaian dan aksesori berbagai...so,sesudah sampai ke mall pertama kami,yakni BERJAYA MEGA MALL,kami pon melangkah masuk ke mall dengan penuh keasyikan dan keghairahan(oit3,sebab dalam mall ber ekon lah) untuk mencari baju si angah..


gambar hiasan,ini bukan ECM maupun BMM


Jadi bermulalah episod pencarian kami..nak cari bajuh mamat tuh memang soosah,,walaopon hanya t-shirt,tapi kami feel like shit nak carik bajuh yang seswaiii dan mantoppp..seterusnya dah habes cincai punye pusing satu mall,,kami pon decided nak pigi ke satu lagi mall;EAST COST MALL,,nak cari bajuh si angah neyh..fuissss,,punya lah penat kami yang hanya berpengangkutan kaki cap besi nih nak pegi ke ECM dari BMM..naseb baek la cuace mase tuh redup redup ala ala kat UK...alhamdullillah...hehehe...


sementelah sampai,,kami pun terus masuk dari butik ke butik,parkson ke carrefour(aik?!!carrefour bili barang bilek daa)..and nak dijadikan cerita saya pun terjumpalah ini satu helai baju baek punyer design meletop..!! t diesel(dengan 70% less)..tanye lah mak cik kat situh ade tak saiz small(sebab angah keding kerempeng,six packs takde),,but unfortunately, mak cik tuh kate takde,,so akuh dengan sob sob nyer keluor la dari parkson membawa diri ke tropicana,,t kat sane memang handsome handsome,,tapi harge dye memang 'cantik',,akuh memang tak mampu nak beli kat adek akuh memandangkan budget akuh untuk t adek akuh amatlah bajet...sangat kasihan sangat rugi..kalaulah akakmu mintak ptptn....T_T..lepas tuh kami masuk pulak F.O.S,,iaitu kedai budget murah bukan bundle tapi baju dari kilang terus....kat situ memang banyak pilihan and kena dengan budget akuh..!!OHH YEAHH..!!BINGGO..and hasilnya dapatlah 2 helai t raye angah....terima kaseh kakak yang baek..!!hehehehe... =)


baju angah


Okay dan cabaran nyer bermula pabila kami otw nak balek ke tapak pengumpulan aliens(salah salah),mahasiswa/wi untuk pulang ke kampus nan indah.. cabarannye tidaklah sehebat cabaran adiwira dalam komik remaja kurang popular;PAHLAWAN LABI LABI MENOLONG ANAK TAPIR MELINTAS JALAN(bukan tajuk sebenar)...tapi disebabkan waktu membeli belah kami tiada istilah "rehat sebentar bersama kit kat" sebab kami puasa,,dan hanya stop untuk zohor,,tu pun lepas sembahyang trus gerak tade rehat rehat..so kaki maseng maseng dah nak cramp,,skru lutut pun dah nak tercabut,,dan tahap kewarasan yang mulai berkurangan..


penyamaran pahlawan labi-labi sambil buat muka selenga


Dan dalam keadaan tuh,,kami tetap mengagohkan diri untuk ke bazoor ramadhon untuk membeli kuih muih seringgit(tidak layak dipanggil kuih muih tetapi kuih sebab hanya sejenis yang dibeli),nasi yang hellya sebungkus rm 1.50(taktau pulak bile mase ada krisis padi),dan lauk yang boleyyy laaaa rm 3.00...xlupe jugak pada air tembikai yang ada rase macam sirap...oh yeahhh,,memang 'enak'...dengan penuh sesakan lautan manusia yang terhasil daripada pelbagai kaum,disertakan dengan asap masap sate dan ayam bakar etc..YA TUHAN,,betapa seksanye waktu tuh...


cantik lagi bazar MPK 2 kuantan.gambar hiasan


Waktuh sampai kampus aka kamsis dah pukul 6 more(lebih)..diri nih dah rase macam di awang awangan..tapi disebabkan waktu solat asar yang singkat,,segala pahit maung ditolak ketepi alik beloh kiri..dan akuh tak rehat sampailah waktuh berbuka...huhuhhuhu....dan still sampai sekarang lenguh penat menyampah tuh tetap ade,,,tapi diri ini sekali lagi digagahkan untuk share cerita ini untuk blog tersayang,,walaupun amatlah berkemungkinan besar post ini takkan dibaca....TAKPE,ASAL DIRI INI GUMBIRA...wallaweihhhh~~~


p/s:saya share ini ceritera bukan untuk menunjukkan saya ini seorang kakak yang penyayang...heheheh =,=


kami dalam cerita ini adalah saya dan NANA...

4 comments:

  1. wahahaha, xbole bla angah. nk beli sendiri sudaa. hahahaha

    ReplyDelete
  2. hahahahahah.....angah mmg,,,ngade2 nak abehkan duet akuh..wawawawawa...xpon xnk baju paso ktg..ngeeee

    ReplyDelete
  3. baru nak elak lagu raya...sekali terklik blog ni... hehe

    ReplyDelete
  4. hahahahahaha...terklik ea,,xpe2,,saye suke org TERklik blog nih..hehehe

    ReplyDelete

peninggal komen: