Sunday, August 22, 2010

tangkap JIWA malam

duhai bonda,duhai ayahanda,
dengarlah rayuan anakanda,
yang jauh dimata...
tanpa kusedari,
aer mata aku mengalir,
terdengar ayat suci,
alunan takbir,
(kalau nak lirik habis google sajalah!blog aku bukan blog carian lirik)

kumpulan AL-JAWAHER yang mendendangkan lagu di atas 


okay,sebenarnya lirik kat atas tade kene mengena ngan mende yang aku nak share..dan entri yang anda baca memang TANGKAP JIWA,,tiada kesilapan ejaan pada perkataan JIWA yang memerlukan ia ditukar kepada JAWA..kerana entri saya bukanlah tentang berita TANGKAP JAWA MALAM,iaitu mengenai seorang jawa ditangkap pada waktu malam kerana bermain bunga api (salahkah?) .. Okay,berbalik kepada tujuan post ini dipost,aku sebenarnya nak share tentang kebosanan dan line BB(broadband) yang camhampes,gila khinzir(sopantak?)..Okay,memang kelihatan macam TAKDE KENE MENGENA MAK LIMAH dengan entri yang tertera,,tapi sebenanya sedikit sebanyak ade kene mengena sebab aku sedangpun mendengar koleksi lagu raya AL-JAWAHER sambil melayan perasaan marah terhadap line bengong...

beginilah rupa broadband saya.gambar hiasan


malam nih line memang pantas dikatakan LEMBAT(menurut nore budak kampung aku,LEM=lembab,BAT=lambat)..okay,macamlah line sebelum nih cepat sangat..tapi yang sakitnye,esok aku kena hantar assignment.! ow god,dan lagi tragis aku tade apapa bahan untuk menjayakan MISI MENGHANTAR ASSIGNMENT TEPAT PADA WAKTUNYA...dan disebabkan line BB yang lembat,aku tak dapat nak cari good materials untuk assignment aku. maafkan saya encik sabri,maafkan saya markah PB(penilaian berterusan), dan maafkan saya diri saya!..sob sob T_T...nampak gayenye terpaksela aku menebalkan muka menghantar ia pada hari selasa,tapi selalunya encik sabri rilex je..hehhehehe...

ow doakan kejayaan saya supaya saya dapat menghantar keesokan harinya dengan jawa jaya nya.! ok,saya tahu saya banyak selitkan perkataan jawa,jadi bagi yang berketurunan jawa,jangan marah saya sebab saya juga berdarah jawa walaupun hanyalah bau bau manggis..

adakah mat salih tak suka bau manggis?dan adakah manggis berbau?-gambar hiasan



kepada yang baca, GOD BLESS U.!

2 comments:

  1. oke ye, sy sedar perkataan LEMBAT d sebut d cni. dan agak byk menyelitkan JAWA. hahaha, jge2, ak slh sorg. hahaha

    ReplyDelete
  2. hehehhehehe,,,,ye inilah nore yang saya maksudkan ye....walaupun pada name nyer xde nore,,tp inilah dye..hehehehe...yezza,,,anak WAK DENAN...

    ReplyDelete

peninggal komen: