Monday, December 27, 2010

BOLA: mentaliti laser

LOL.ROFL.LEMAU,eh silap LMAO.hahahaha.Ouh.mula mula nak ucap tahniah kat team bola rimau malaya,sebab menang 3-0.Yehuuuu.Aku dapat tahu berita ni pon dalam FB.(tak tengok sebab dewan TV ramai dak laki,sampai dyeorang menjerit pon aku dengar sampai ke blok aku,which is SERAM).


Sejak semalam kecah pasal Malaysia menang sebab penonton meLASER pemain Indo.Waloa.!Memang kecah se kecah kecah nya lebih lebih lagi dikalangan rakyat Indo samada yang berada di Indo atau yang ada di Malaysia.Apa yang menyebabkan mereka kecah?Pertama,sebab mereka tak menang seperti dijangkakan.Kedua,mereka anggap timnas mereka tak menang sebab pancaran LASER oleh penyokongs Malaysia.Macam wadehel la kan?


Hahahahaha.Oke,disini aku nak usulkan kenapa mereka tak patut kecah kecah,hina hina dan bising bising pasal isu LASER ni;



  • Ingat tak masa Malaysia lawan Indonesia di Senayan yang mana Malaysia kalah 5-1.Masa tu golkeeper Malaysia kena laser masa Irfan Bachdim buat gol ke 5 beliau.So,sekarang bila dilaser balik,Indo sepatutnya tak melatah la kan?Kaji dulu beb.
  • Aku rasa kebanyakkan surat khabar,rakyat,pemimpin,bla bla blah sana bangkitkan isu laser ni sebab dyeorang nak kaver malu dyeorang pasal terlalu mengangkat team dyeorang sebelum perlawanan.Terlampau yakin dan sombong bodoh sehingga semua mende tuh makan diri dey ol balek.Tuh yang dey ol taknak ngaku salah team sendiri,tapi rakyat Malaysia di babi kan.Vavi betol.!
  • Kononnya ada bukti gambar penonton Malaysia menembak laser,yang sah sah bukan menunjukkan ciri ciri penyokong Malaysia.Frankly,even Kelantanese pon tak pakai serban pi stadium masa tengok team bola dyeorang lawan.
  • TAK PATUT laser dijadikan isu sebagai pematah semangat Indonesia lawan Malaysia.Hello?!Adakah sangat parah bila dilaser oleh laser 20posen sehingga menyebabkan kemalangan jiwa?Takkan lah sebab laser tiba tiba kau rasa "Ouc,aku dilaser,sakit dan takdapat main dengan betul".Very wadehel.
  • Ketiga tiga gol yang dijaringkan Malaysia berlaku SELEPAS insiden melaser,bukan SEMASA golkeeper Indo dilaser.
see?itu golkeeper Malaysia
adakah rakyat Malaysia sudah habis dikacukkan dengan Arab Maghribi?


saat dilaser 4:06 dan keatas

Tak boleh ke biarkan saja team rakyat Malaysia menikmati kemenangan terunggul sebab jarang jarang kadang kadang je team kami boleh menang?Tak boleh ke biar kami perasan macam team kami tuh team Spain yang menang FIFA aritu?Perlu ke iri sedangkan korang dah menang 5-1 aritu.Amboi,baru kalah sket nak bising.Kami yang selalu kalah ni tak kecah pon dengan negara korang,kecah dalam negara je,tak main libat libat orang lain.Very immature.

Yang Malaysia pon,jangan cepat riak,baru 1st leg bro,2nd bakal mari...Kang buat team Indonesia pasang buluh runcing disana kang,tak ke naya.2nd leg disana,bukan disini.Hehehehehe.Apa apa pun,main secara sehat,jangan cepat melatah atas apa yang terjadi.Dan yang penting,kaji kesalahan diri sendiri,bukan kaji untuk mengambing hitamkan orang lain bagi menutup kesalahan diri.

hasil edit rakyat Indo sendiri.dyeorang meme kreatif.

Oke la,taknak kutuk tulis banyak banyak.Nanti kena hack dengan blogger Indonesia.Wuuuu ~~Takutnya takutnya...Renung renungkan dan selamat beramal! =) dan XOXOXOXO <-wadehel buat smiley face,siap kisses and hugs.!dem it!

lagi kredit di sini

No comments:

Post a Comment

peninggal komen: