Monday, October 3, 2011

konon konon punya review:Hantu Bonceng

Assalamualaikum w.b.t. Rasanya agak terlambat aku menyuarakan pendapat aku a.k.a noob review pasal filem meletupzz Hantu Bonceng yang berjaya mengutip RM 8++juta. Tetapi memandangkan Astro First masih menjual filem ni,aku rasa aku masih agak tidak terlambat. Huh?Ayat k*ling.






Pertama-tamanya, aku sarankan kepada sesiapa yang masih belum tengok filem ni, marilah jangan beli tiket atau beli melalui Astro First citer ni melainkan ko free download dari jiwang.org atau ko mempelesitkan hasil download kawan ko. Sebab memang tak berbaloi!!!


Kedua-duanya, aku rasa filem ni bodoh dan memperbodohkan orang sebab pi tengok sampai cecah 8juta++ kutipan. Padan muka sapa yang tengok kat wayang.Hakhakhak!!


Ketiga-tiganya, filem ni 90% menceritakan pasal rebut mat rempit ,nasi kangkang, peha dan leher Juliana Evans dan selebihnya 10% pasal hantu bonceng.10% peratus beb!!Walhal tajuk filem ni HANTU BONCENG,bukannya nasi kangkang mahupun lagenda cinta rempit.


Keempat-empatnya,filem ni menggunakan bajet yang rendah serta lawak yang murah. Yang boleh jualnya aku rasa Zizan je kut, tu pun aku banyak tak ketawa tengok cite ni, tak tau la sebab aku memang seorang yang susah nak ketawa ataupun memang lawak tu tak lawak. Bagi aku menonton Hantu Bonceng ni ibarat tengok persembahan Amir ML, banyak depress daripada geli hati.


Secara keseluruhan, baik tengok Mr Bean kat Disney Channel kerana sesungguhnya lawak Mr Bean  yang aku duk tengok semenjak 1997 lagi lawak dari Hantu Bonceng.


p/s: sekian.

No comments:

Post a Comment

peninggal komen: