Monday, March 19, 2012

ironi yang MAHA IRONI

2011:


Aku pernah sign petisyen menentang pembukaan kilang Lynas, Gebeng.


2012:


Abah aku sekarang berkerja di kilang Lynas, Gebeng.


Sungguh ironi.

Friday, November 11, 2011

11.11.11

supaya ada post bertarikh 11.11.11


okbai.

Friday, November 4, 2011

klise #3

Berita Utama hari ni:


Highlight #1 : Pihak kerajaan mahupun pembangkang menentang sekeras-kerasnya Seksualiti Merdeka 2011 yang dianjurkan oleh Datuk Ambiga Sreenevasan. Ini kerana penganjuran program tersebut nyata sekali telah menghina agama Islam dan negara Malaysia yang nyatanya adalah sebuah negara Islam berintegriti.


Highlight #2 : Lintas langsung dari PWTC,Kuala Lumpur untuk Anugerah Skrin. Fasha Sandha anggun mempamerkan rekaan dari pereka bla bla bla di red carpet untuk majlis malam ini.


Ohh,,common peeps,Anugerah Skrin pada bulan ini dan esok (5hb) wukuf.Macam mana menda ni tak menyentuh sensitiviti umat Islam di Malaysia yang merupakan sebuah negara Islam yang berintegriti?Or at least, takkan tak tunggu PM and the clanz selesai ibadah haji untuk join majlis tu?

klise #2

"Kecantikan adalah hak milik setiap insan (sambil memegang sebotol jamu cap Kacip Sireh)."kata aktres jelita yang baru memenangi anugerah bintang paling meletops di alam semesta.


"And...cut!,bagus."sahut tuan director.


"Ooo emm jey,penatnya kena senyum.Hurm, macam mana tadi?Lightning okay tak?I taknak muka I nampak gelap, nanti tak cantik, and another thing, nanti edit sikit, ambil angle yang menampakkan I kurus, being gemuk is a nightmare!" arah aktres tersebut.




FIN.

klise

"Baguslah si Sham Kamikaze tu dah berubah ke arah kebaikan. Aku tengok ramai dah artis Malaysia ni yang dah berubah, ramai yang dah pakai tudung, yang jadi pendakwah apatah lagi." kata Pak Abbas.


"Tu lah, sekurang-kurangnya dapatlah jadi idola pada budak remaja zaman sekarang ni." sampuk Cik Din Peot.


"Yelah din, apapun, jadi tak kita malam ni?"tanya Pak Abbas.


"Jadi sangatlah. Aku ada jumpa port baru, dengarnya kat pekan seberang ada bukak pusat dangdut baru, segar-segar lagi perempuannya.Hakhakhak."jawab Cik Din Peot.


"Elok sangatlah tu,hakhakhak."sambung Pak Abbas diselangi hilai tawa mereka berdua.


End.

Thursday, October 6, 2011

kenapa suka telan tanpa periksa?

Assalamualaikum w.b.t. Aku buka FB. Aku check recent stories. Aku scroll bawah. Lalu aku jumpa ni:


Okay, aku bukan nak sebarkan keajaiban kalimah Allah diatas. Tapi aku nak suruh korang fikir. Adakah korang seorang yang jenis telan je apa yang orang bagi, atau korang jenis yang suka experimental.

Kalau korang jenis suka telan saja, maknanya anda tak sihat. Tapi kalau korang seorang yang experimental, korang akan buat ni:


Maaflah, sebelum ekstrimis bantai aku, dok cakap aku ni memperlekehkan kalimah Allah, aku nak bagi point kenapa aku buat camtu.

Korang perasan kan hasil yang akan korang dapat dari merenung tiga titik tu kan? Korang akan nampak bayangan magis bentuk objek dalam gambar tersebut terbentuk di mana mana objek legap yang anda lihat.

Jadi, bagi orang yang jenis telan tanpa periksa, dyeorang akan menerima bulat bulat dan menganggap bahawa ia adalah keajaiban. Takpe la kalau yang jenis telan ni jumpa keajaiban ni atas kalimah Allah. 

Cuba kalau mubaligh atau orang yang berlainan agama menggunakan 'keajaiban' yang sama keatas objek keagamaan dyeorang. Dan sasaran dye adalah orang yang jenis telan ni. Dan orang jenis telan ni belum jumpa 'keajaiban' yang sama ke atas kalimah Allah. Cuba bayangkan consequences nya.

Sebab tu jangan jadi orang yang suka telan tanpa periksa, jadilah orang yang suka membuat eksperiman. Sama juga la macam konsep fitnah, jangan cepat sebarkan mende yang belum tentu betul.

Aku bukan menyokong idealism Nacho Libre, yang tak percayakan tuhan dan menolak kuasa tuhan dan hanya mempercayai sains, tapi aku cuma nak dedahkan, bahawa semua itu hanyalah salah satu keajaiban yang Allah kurniakan kepada manusia yang kreatif dengan permainan mata ciptaanNya.

p/s:Apa yang korang buat pada kedua-dua gambar tu adalah optical illusion. Alah,kan femes mende ni. Allah Maha Hebat sebab mencipta manusia yang pandai mengilusikan pandangan.
btw,mende ni dah lama femes dikalangan pengikut Nabi Isa. Dan deorang tak panggil ia keajaiban,tapi optical illusion.

inviting anon

Assalamualaikum w.b.t. Aku suka anon. Nak nak annoyed anonymous yang suka bagi komen lawan point orang. Anon macam ni bagai adiwira kesatria pujaan umat manusia. Berlawan tanpa dedahkan identiti. Anon rule! Anon's comment is epic! 





p/s:Lain kali datang lagi naa..Naikkan trafik saya..Sambil sambil tu klik nuff kbebeh!